06 10 60 06 02
Home Lichaamsgerichte therapie Homeopathie Systemisch werk Voor wie? Voorbeelden Tarieven Over mij Blog Contact

Klassieke Homeopathie

Voor we beginnen....wat is dat nou eigenlijk homeopathie?

Klassieke homeopathie is een holistische geneeswijze. Dat wil zeggen dat de mens als geheel wordt behandeld en dus niet alleen de specifieke klacht of ziekte. Het betekent dat we kijken naar je lichaam, je emoties, je mentale gesteldheid. En...naar je leven tot nu toe. Je biografie. 

Dit betekent ook dat een homeopatische behandeling maatwerk is. Er wordt een middel gegeven dat specifiek bij die persoon past. Er is geen standaardmiddel. Voor ieder mens maken we een nieuwe puzzel en kiezen een middel dat heel specifiek past bij die persoon.

Wat gaan we doen?

Een homeopatisch consult is een praat consult. Je ligt niet op een behandeltafel en er is geen lichaamscontact nodig. We zitten aan tafel, drinken koffie of thee en ongemerkt begint zo al het gesprek. 

Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw klachten. Wanneer en waardoor raakte jouw systeem uit balans? Soms is dat een flinke zoektocht. Door terug te gaan naar de oorsprong van de klacht komten we uit bij het moment dat jouw systeem uit balans raakte. Op dat punt, precies daar, moet de balans hersteld worden.

Doel van de behandeling

Het herstellen van de balans in jouw systeem (lichaam, mentaal en emotioneel) dat is waar we naar toe  werken. 

Hierdoor versterkt de eigen afweer zowel lichamelijk, emotioneel als mentaal en kun je het leven meer voluit leven.

Consult

Omdat de behandeling zich richt op jou als geheel (en niet alleen de klacht waar je mee komt) betekent dit uiteraard ook dat in een consult veel meer wordt besproken dan alleen de klacht waarmee je komt. Het gaat erom wie je bent en wat maakt nou eigenlijk wie je bent!

Een eerste consult duurt daarom 1,5 tot 2 uur. Een vervolgconsult circa 60 minuten. Ruim de tijd dus om je goed te leren kennen!

Tot slot

Homeopathie kan prima naast reguliere behandeling ingezet worden.

Het gebeurt regelmatig dat er tijdens de homeopatische behandeling behoefte is aan meer ondersteuning. In mijn praktijk kun je ook terecht voor lichaamsgerichte therapie en systemisch werk.