06 10 60 06 02
Home Lichaamsgerichte therapie Homeopathie Systemisch werk Voor wie? Voorbeelden Tarieven Over mij Blog Contact

De overgang

Over de overgang is veel geschreven. Het is een fase in het leven waarin een enorme omslag van de hormoonhuishouding plaatsvindt. Hierdoor is er fysiek van alles voelbaar en mentaal-emotioneel komen vrouwen in een veranderingsproces.

Sommige vrouwen ervaren de overgang  als een boeiende fase. Ze voelen zich sterker dan in hun jongere jaren. Met al hun levenservaring voelen zij zich zekerder.  Hun hormoonsysteem veroorzaakt geen extreme klachten. In de basis is hun hormoonsysteem gezond. Hierdoor is het lichaam in staat om de grote hormoonomslag te hanteren.

Voor een groot deel van de vrouwen is het doorkomen van de overgang echter een enorme klus. Wegdrijvend van het zweet in bed, stemmingswisselingen, gevoel van er niet meer toe doen, wisselende stemmingen, enorm vloeien tijdens de onregelmatig optredende menstruatie etc. Het lichaam is niet goed in staat om de grote hormoonomslag te hanteren. Het hormoonsysteem van deze groep mensen is kwetsbaar of  functioneert niet optimaal. Een grote omslag is daardoor niet goed op te vangen.

Hoe homeopathie ondersteuning kan bieden tijdens de overgang vertelt de volgende cliënte:

“Omdat ik al geruime tijd last heb van de eerste overgangsverschijnselen - zoals onregelmatige menstruaties, langdurig vloeien, opvliegers en vooral stemmingswisselingen - ben ik opzoek gegaan naar een manier/middel om de overgang voor mezelf (en m'n huisgenoten) zo prettig mogelijk te houden. Het liefst zonder al te veel potten en pillen.

Al snel kwam ik in aanraking met homeopathie en merkte dat ik er enorm veel baat bij had. Het geeft me het gevoel dat ik de overgang in toom heb en kan houden. Een groot pluspunt vind ik dat de behandeling laagdrempelig en niet belastend is.”